SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Arvoden, kvitton, lagkassor

Ledararvoden

Turn kan ge arvode till en ledare/sex gymnaster i trupp och en ledare/fyra gymnaster i AG. Turn ser över ledararvodet varje år. Idag premierar vi unga vuxna som är under 25 år med ett något högre timarvode än vuxna över 25 år. Arvodet baseras också på utbildningsnivå och om man är huvudledare för gruppen. Vi kan som max betala ut ett halvt basbelopp per år, vilket är drygt 25000 kronor. Kom ihåg att du måste fylla i din tidrapportering i Sportadmin och mejla kassör i slutet av terminen om att du vill ha ut arvode samt meddela ditt bankkonto och om skatt ska dras.

 

Domararvoden

Domare får 800 kronor för en heldag (över fem timmar), 500 kronor för en halvdag (under fem timmar). Kom ihåg att du måste mejla kassör i slutet av terminen om att du vill ha ut arvode samt meddela ditt bankkonto och om skatt ska dras.

 

Om du har kvitton

Om du har utlägg måste du skicka ett tydligt läsbart foto av kvittot till kassör och beskriva vad det gäller. Behåll kvittot, för ofta behöver vi visa originalkvittot för revisor. 

 

Om du ska ställa en faktura till Turn

Om du ska boka något där fakturan ska gå till Turn för att sedan delas upp inom ett lag (till exempel resor och övernattningar i samband med tävlingar) så måste du först ta kontakt med kassör. Det blir mycket administration när det kommer en faktura som man inte vet vad det gäller. Det blir också administration kring vilken del av fakturan som ska delas upp och vilka gymnaster som ska faktureras. Du kan underlätta genom att ge kassören info om vad ni planerar och vilka det gäller. Tänk också på att Qvickly lägger på en fakturaavgift när Turn skickar ut fakturor.

 

Lagkassor

I SportAdmin finns en funktion som heter Lagkassan. Alla grupper har möjlighet att öppna en egen lagkassa för att starta försäljningar och samla in pengar till aktiviteter och annat skoj. Fördelen är att hanteringen av pengarna blir transparent. Ledare kan ställa fakturor till sig själva istället för till Turn och betala med hjälp av lagkassan.

 

Lagkassan är en tjänst som SportAdmin tillhandahåller och Turn ansvarar inte för alla gruppers lagkassor. En förälder eller ledare över 18 år ansvarar för sin grupps lagkassa. En rekommendation är att öppna ett nytt konto i sin bank dit pengarna överförs för att hålla i sär gruppens pengar från sin egen privatekonomi. För gruppens föräldrar och gymnaster blir alla transaktioner transparenta i SportAdmins medlemsapp.   Läs mer om Lagkassan

 
Kontakta oss
Swishkod 123 004 10 53
För ledare
Samarbetspartners