SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Så bildar vi grupper

I Göteborgs Turnförening bildar vi grupper där vi håller ihop gymnasterna åldersmässigt, till exempel 2017/2018 eller 2016/2017. Det ger förutsättningar för bra social gemenskap och träning som passar barnens mognad. Enstaka gymnaster kan vara yngre eller äldre än resten av gruppen. 

 

Utgångspunkten är att en gymnast tillhör en grupp där barnen följs åt i utvecklingen, precis som man går i en klass i skolan. En gymnast som behöver extra utmaningar kan i de flesta fall få det i sin grupp, ta i så fall upp dessa önskemål med tränaren. Det är viktigt att skapa en trygg träningsmiljö för barnen i en grupp som är stabil. 

 

Ibland har föräldrar önskemål om att byta grupp, till exempel om träningstiderna inte fungerar med vardagspusslet eller om det finns kompisar eller syskon i en annan grupp. En del vill byta för att få mer utmaningar i sin träning eller fler träningstider. Då är det i första hand inför en ny termin som vi gör förändringar i grupper. Det är bara om det finns akuta särskilda skäl som vi tar in eller flyttar gymnaster mitt i terminen. Det innebär både extra administration och påverkar barnens träningsmiljö.

 

Om ditt barn går i Turn och vill byta grupp

Om barnet går i en barngymnastikgrupp på gul eller ljusgrön nivå och vill byta till en annan sådan grupp med gymnaster i samma ålder är det bra om du tar upp detta med huvudledaren i din grupp och förklarar varför barnet vill byta. Ibland har ledaren tips på vilken grupp som kan vara lämplig att byta till. Sedan kan du som förälder själv kontakta huvudledaren i den grupp där ditt barn vill börja i slutet av en termin eller innan terminsstart. Om det finns plats i gruppen brukar det ofta gå bra att byta. Se kontaktinformation under Våra grupper. Alla gruppers träningstider finns i hallschemat.

 

Om barnet går i en tävlingsgrupp (mörkgrön eller truppgrupp) eller vill börja i en sådan, prata med barnets nuvarande tränare om orsaken till att barnet vill byta grupp. Ledarna för tävlingsgrupperna samlas i slutet av terminen för att hitta bra lösningar för barn som vill byta grupp, men det är tyvärr inte alltid det går att lösa. För en plats i en tävlingsgrupp får barnet komma på en gästträning i gruppen för att se så att barnet kan hänga med i de övningar som resten av gruppen gör och för att barnet ska få känna av att det känns bra. 

 

Om ditt barn inte går i Turn men vill börja

För en plats i gula och ljusgröna grupper kan du som förälder boka lediga platser själv. Om ditt barn tränar gymnastik i en annan förening och vill börja i en tävlingsgrupp inom trupp eller vill träna artistisk gymnastik kan du kontakta kansliet i slutet av en termin. Om det finns plats i en grupp får barnet gästträna i denna grupp. 

 

Läs mer om utvecklingsmodellen

 

 
Kontakta oss
Swishkod 123 004 10 53
För ledare
Samarbetspartners