SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MAG Våren 2019
2019-06-29 21:44
Delar av laget som tävlade riksmästerskapen efter grenfinalerna där både Bernard och Ingmar tog medaljer.

Dags att summera våren från MAG-sektionen 

Artistisk gymnastik, AG är en OS gren där man tävlar individuellt och i lag. Killar tävlar i 6 redskap, fristående, bygelhäst, romerska ringar, hopp, barr och räck.

Föreningen har idag killar i åldrar från 6 år och uppåt.


Landslagsläger 

Bernard, David och Jonathan har varit med på landslagsläger tidigare i våras där det också ingick en träningstävling med juniorlandslaget.


Junior SM

Jonathan och Cristopher tävlade sitt första junior SM. I junior SM tävlar man upp till 18år, regler och bedömningar är internationella och nästan likadana som seniorerna har. Våra killar som är 14 år gjorde bra tävlingar med en 8:e och en 11:e plats.


Götalandsmästerskapen

Bernard tog Brons i regiontävlingen i Alingsås.

 

Riksmästerskapen och Lag SM

Vi hade hela 16 killar med i år när tävlingen gick i Stockholm. Vi hade tävlande i alla klasser från Ettan, Tvåan, Trean, Ungdom, Öppet och Lag SM. 

Extra roligt att ha så många med i  olika åldrar som gjorde sina bästa tävlingar och flera som tog medaljer, några för första gången. 

I Ettan tog Ingmar brons i fristående och silver i hopp. 

I Tvåan fixade Bernard silver i fristående och guld i hopp.

Leo gjorde en bra prestation i öppet program som tyvärr inte hade så många deltagare i år.

I ungdomscupen tog David silver i mångkampen (totalpoäng alla redskap) och det blev 5 grenmedaljer.

Tillsammans med Alingsås IF hade vi också satt ihop ett lag till Lag SM där juniorer och seniorer tävlar ihop i lag om 5 personer. Här tävlade vi mot såväl junior som seniorlandslag. I den konkurrensen var i väldigt nöjda med en femteplats och bra poäng med flera nya övningar. I laget tävlade Jonathan, Cristopher och Gabriel som är tränare + Markus och Adam från Alingsås IF.


Förutom nationella tävlingar har Adly representerat Sverige som domare i stora internationella mästerskap som senior EM och junior VM som precis avslutades i Ungern.


Vi har också tränat mer tillsammans med tjejerna i KvAG två gånger i veckan vilket är väldigt kul att se. Vi har ett härligt gäng MAG killar och i höst hoppas vi kunna starta ytterligare en grupp.

Tack till alla tränare och domare som är med och peppar och coachar.


Nyhetsarkiv
MAG Våren 20192019-06-29 21:44
Resan till Future cup2018-12-30 22:58
 
Föreningens Swishnr: 1230041053
 
Turn anslagstavla
Bli medlem
Hitta oss på Facebook
Tränargrupp på Facebook
Utbildningskalender