Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Göteborgs Turnförening - Gymnastik

Vi är en ideell förening som erbjuder olika former av gymnastik från familjegymnastik upp till tävlingsgymnastik. Vi har träning och tävlingsgrupper i ambitiös truppgymnastik för både killar och tjejer samt manlig och kvinnlig artistisk gymnastik (MAG/KvAG: Gymnastik i redskap som ringar, räck, barr, bygelhäst, hopp, fristående, bom etc). Vi har även vuxengymnastik i olika former och personlig träning både för barn, ungdomar och vuxna.

Föreningen är i kraftigt tillväxt (knappt 250 medlemmar 2013 till över 750 medlemmar VT2020) Vi startar nya grupper i mån av lokaler och tränare.

mer information (more information) >>


Vårterminen 2021

Återanmälan till alla befintliga medlemmar är utskickad till alla grupper utom några få (röd1, Oranga, M1/M2). ca 15:e Jan öppnas det upp och erbjuds plats till nya medlemmar i mån av plats och i något fall blir det en ny grupp.


Uppdaterat 21 jan:18:00

Terminen kommer inte starta innan 24 Januari som det ser ut nu. Alla hallarna är stängda pga Covid 19.

Vid behov kommer terminerna förlängas in i maj/juni så att vi har minst 12 veckors träning för gula/ljusgröna och längre för tävlingsgrupper. 

Vi kan tyvärr inte säga mer än så ännu eftersom detta beror på utvecklingen av Covid19 och beslut från Göteborgsstad mfl myndigheter. Idrott of Föreningsförvaltningen i Göteborg har möte 25:e januari och vi kollar och uppdaterar dagligen här om vi hör något! (Det ser lovande ut för de yngre iallafall iom regeringens beslut 21 jan)

Senaste info från förbundet, fortfarande upp till kommuner att bestämma

https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2021/regeringenlattarparestriktionernaforidrotten/


Träningstider för de flesta grupper VT2020 är i stort sätt samma som för HT2020 för de flesta grupperna och ni kan se det på hemsidan "Hallschema HT 20 / VT 21". Älvegården är bytt mot den större och bättre utrustade Lillebyskolan för Gul11,13,14). Gul4 har fått tid i Torshallen istället för Älvegården (byte av dag enligt tidigare info).


Man kan också se träningstider under Grupper och Träningstider på hemsidan (där kan man sortera på lokal eller grupp).


Vi använder oss av centralt material i form av utvecklingstrappa.

Namnen/färgerna på grupperna ger en indikation över hur långt de kommit i sin utveckling. Träningarna, tränarnas utbildning och erfarenhet anpassas därefter.
Här på kan ni läsa mer om vår modell  >>


Länk till att anmälan i våra grupper

2020-12-18 19:21
Idrott och föreningsförvaltningen kommer stänga alla hallar i Göteborg för träning!
Detta gäller redan från och med 19 December!

Det är såklart extremt kort framförhållning av IOFF/kommunen och som ni alla förstår inget vi kan göra något åt. Situationen är också väldigt speciell.
Preliminärt har vi fått info att detta gäller till 24:e Januari vilket i så fall betyder att vårterminen börjar senare än vanligt.
Mer info kommer komma på vår hemsida och säkert i media.

Mvh Styrelsen
Information lediga platser VT2021
2020-11-30 21:56
Hej!
För tillfället får vi många frågor om när vi öppnar vår bokning mm. Vi kommer publicera all information här på hemsidan när det börjar närma sig, vilket blir runt jul.

Först och främst kommer vi gå ut med en återanmälningslänk till alla våra befintliga medlemmar i våra grupper. Så fort det är gjort kommer vi se över vilka grupper det finns lediga platser i och öppna upp bokningen, för alla. Exakta datum kommer som sagt upp på hemsidan.
I bokningen går ni in själva och anmäler ert barn till vårterminen. Glöm inte att läsa informationen om gruppen, så det tex är rätt ålder.

Bokningssidan hittar ni här:
https://sportadmin.se/book/?F={1E808630-10B2-4891-B97F-EA5142D4C492}


Mer info om priser och vår utvecklingsmodell + vanliga frågor och svar
kan ni hitta här:
Modell: https://www.goteborgsturn.se/sida/?ID=77178
Priser: https://www.goteborgsturn.se/sida/?ID=98482
Frågor och Svar: https://www.goteborgsturn.se/sida/?ID=100236
Covid 19 - Restriktioner som påverkar träning i Turn
2020-10-29 21:42
Uppdaterat 27 Nov
Hej
Nya rekommendationer kom 29 Oktober och ändras kontinuerligt.
Vi har tillsvidare ställt in Röd1, Orange1  och Vuxenträningen. Fler grupper är påverkade och de informeras via mail.
Generellt kommer träning för ungdomar födda 2005 och senare fortsätta tills vidare. Dock får man inte passa (inte ens säkerhetspassa) vilket innebär att många övningar blir grundövningar,övningar som gymnasterna är mkt säkra på, styrka eller t.ex fristående.
Vi försöker minska antalet tränare i hallen samtidigt så att vi är max 8. Hallen/träningen kan också tänkas delas av/upp för att hålla detta.

Vi kommer förutom det se över träningen för andra och även se på alternativ där vi ytterligare minskar antalet i hallen och se om vi kan justera träningen för att minimera kontakt. Extra städning och föräldrar är inte i hallen om de inte är där för att städa etc enligt information tidigare. Handsprit finns alltid i Torshallen (övriga skolhallar får man ha med sig själv tyvärr då vi inte kan förvara saker där säkert).
Givetvis är som tidigare om man känner sig sjuk och/eller har symptom så stannar man hemma. På träning håller man avstånd.
Allt för att minska smittspridningen.

Det kommer också innebära att grupper kan få byta träningstid t.ex till senare på söndag eller lördag mellan 12-14.
Vi kommer komma ut med mer info löpande. Troligen blir det i vissa fall inställda träningar tyvärr.
Tills vidare läs på RF:s sida här.
eller Gymnastikförbundets Sida för 

Nyheter från våra grupper
Manlig AG, 29/06 21:44 
Manlig AG, 30/12 22:58 
Kvinnlig AG, 04/12 22:17 
Kvinnlig AG, 18/08 00:41 
 
Föreningens Swishnr: 1230041053
 
Turn anslagstavla
Bli medlem
Hitta oss på Facebook
Tränargrupp på Facebook
Utbildningskalender