Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Göteborgs Turnförening

Vi är en ideell förening som erbjuder träning i truppgymnastik för både killar och tjejer samt manlig och kvinnlig Artistisk Gymnastik (AG: Gymnastik i redskap som ringar, räck, barr, bygelhäst, hopp, fristående, bom etc). Vi har även Vuxengymnastik i olika former.


Föreningen är i kraftigt tillväxt (knappt 250 medlemmar 2013 till över 700 medlemmar 2019!) Vi startar nya grupper i mån av lokaler och tränare.

mer information (more information) >>


Vi använder oss av centralt material i form av utvecklingstrappa.

Namnen på grupperna ger en indikation över hur långt de kommit i sin nivå. Träningarna, tränarnas utbildning och erfarenhet anpassas därefter.
Här på hemsidan kan ni läsa mer om detta >>


Lediga platser i grupper.
2020-01-10 19:23
På lördag den 11/1 kl 06.00, öppnar vi upp för bokning i grupper med lediga platser, för de som varit med på våra prova-på-tillfällen under jullovet.
På måndag den 13/1 kl 06.00 öppnar vi upp för alla.
Observera åldrarna för grupperna, det kommer upp en textruta som varnar om att ni anmäler ert barn i en grupp för andra åldrar. Vi kommer att kontakta er om ni råkat anmäla ert barn i fel grupp. 
Vi har, som varje termin, få platser lediga. Terminen startar v4, står exakt datum när ni anmäler ert barn, och man betalar i samband med anmälan.

Vi saknar vuxentränare i två av våra grupper som gör att vi inte kan öppna dessa för bokningar:
  * Gul 2 som tränar i Noleredskolans gymnastiksal på tisdagar och har gymnaster födda 2010 – 2012
  * Ljusgrön 5 som tränar i Nya Torshallen på lördagar och är en ren pojkgrupp med gymnaster födda 2006 – 2009
Skulle ni kunna tänka er att hjälpa till i någon av dessa grupper, så hör ni av er till vår Epost: info@goteborgsturn.se
Självklart får ert barn plats i gruppen ni hjälper till i !


Gymnastik i jul!
2019-12-02 13:46
Hej! 
Under jullovet kommer Göteborgs Turnförening anordna lite olika aktiviteter för både medlemmar och icke-medlemmar. Än så länge finns det möjlighet att anmäla sig till följande aktiviteter:

Truppträning
Truppgymnaster i Mörkgröna, Blåa, Röda, Orangea och Lila grupper har i jul möjlighet till truppträning i Torshallen, följande datum och tider:
Söndag 22/12 kl. 16:00-18:00
Torsdag 26/12 kl. 16:00-18:00
Kostnaden per tillfälle är 100kr och swishas till Turns konto på nummer: 1230041053. Skicka en screenshot på betalningen till Alexandra på: alexandra@goteborgsturn.se
 

Dagsläger
Fredagen den 27/12 hålls ett dagsläger i Torshallen för gymnaster födda 2006-2012. Lägret startar 12:00 och är slut 16:00. Kostnaden är 400kr. Det ingår frukt. Anmäler er via länken nedan.


Prova-på gymnastik
Vi erbjuder prova-på gympa i Torshallen för barn och unga som gärna vill börja träna gymnastik i Göteborgs Turnförening. Under prova-på träningen kommer de få testa på redskapen trampett, tumbling och trampolin samt fristående. Följande prova-på tillfällen erbjuds:
Söndag 22/12 kl. 14:00-15:30
Torsdag 26/12 kl. 14:00-15:00
Kostnaden för ett tillfälle är 100kr. Att vara med på prova-på tillfället säkrar ingen plats i vårens grupper, men barnet kommer ha förtur in i en grupp när en öppning finns. Information kring lediga platser skickas ut via mail. 
Självklart försöker vi ta in så många barn som möjligt i föreningen. Berätta för oss om barnet har tidigare gymnastikerfarenhet. Anmäl er via länken nedan.

Anmälningslänk: 
Följ instruktionerna på sidan, aktiviteterna ligger under barngrupper. Ange er mailadress, skapa ny deltagare eller välj medlem, välj den aktivitet och dag ni vill gå på och därefter genomför ni er betalning. Bokningsbekräftelse skickas till er mail.

Vid frågor maila: alexandra@goteborgsturn.se

Adress till Nya Torshallen (Torslandaskolan 6-9 idrottshall) är Hembygdsgatan 2. 

Vi syns i hallen!
Mvh Göteborgs Turnförening


Turn MAG-killar på Tävlingsturné
2019-11-19 22:46
Nästan hela gänget som tävlade i Svenska Cupen
Senaste veckorna har killarna I vår artistiska gymnastiksektion(MAG) varit ute i Sverige på flera tävlingar.
Extra roligt är att vi fortsätter att visa en bredd som få klubbar även på nationell nivå kan erbjuda. Många nöjda killar som förbättrat sin poäng och lyckats med nya övningar sedan förra tävlingen. I höst har vi startat ytterligare en ny grupp småkillar (födda 2014) och nu har vi dessutom två seniorer som tävlar i år.
MAG har ganska få tävlingar över året så när det väl blir tävling och killarna går upp för att köra sina program är det mycket nerver och mental styrka.
De kör alla Ringar, Räck, Barr, Bygelhäst, Hopp + ett akrobatiskt och styrkebaserat fristående utan musik (till skillnad från truppgymnastik och kvinnlig AG).
I de yngre åldrarna finns klasser som heter Nollan, utan poäng och sedan Ettan, Tvåan, Trean med ökande svårighetsgrad och åldrar. Sedan är det Ungdomsklassen som till stor del följer internationella poängsystem CoP, Junior och Senior.
Det har varit internationell tävling i Stockholm, Mälarcupen där Jonathan Smith blev 8:e bästa i juniorklassen.
I Regiontävlingen i Halmstad kammade vi hem lagsilver efter goda prestationer från våra yngre killar. Ingmar Nordell knep silver 0,9p före Raphael som var snubblande nära en medalj och tog en 4:e plats i Ettan klassen. Bernard Blomdahl vann i tvåan klassen.
I Svenska Cupen där de bästa gymnasterna i Sverige samlas fick vi till ett Lagbrons (de fyra bästa killarnas resultat räknas / lag)
Ingmar tog sin första medalj(silver) i ett nationellt mästerskap i Ettans mångkampsserie med flera grenmedaljer.
Bernard plockade hem ett par grenfinaler i Tvåan och var ynka 0,2 från ett brons i mångkampen. Hugo Houshangi tog sin första grenmedalj(silver) i en nationell tävling.
David Knezevic vann mångkampen i ungdomsserien och det blev många grenmedaljer.
På juniorsidan var Jonathan Smith näst bästa kille på fristående och 4:e bästa i Räck.
Slutligen på seniorsidan lyckades Gabriel Lindeby till och med sätta sig på kartan med en 4:e plats i hopp på svenska cupen mot Sverige Eliten.

Vilket härligt gott betyg för våra tränare Adly, Alexander, Csaba och Gabriel. Tack också till våra unga nya domare Cristopher Juhlin , Jonathan Smith och Leo Morais Ohlsson som fick mycket beröm från andra domare i deras första tävlingar som domare.

De som tävlade var
Ettan: Raphael Lundin, Frans Magnusson, Sixten Karlsson, Hugo Sandgren, Erik Lindenberg, Jakob Egeland, Filip Larsson , Maxim Fejde, Ingmar Nordell
Tvåan: William Linden, Elias Sandgren , Bernard Blomdal, Hugo Houshangi
Trean: Ismayil Rustamli
Ungdom: David Knezevic
Junior: Jonathan Smith
Senior: Gabriel Lindeby, Emmanuel Falodi.
Nyheter från våra grupper
Manlig AG, 29/06 21:44 
Manlig AG, 30/12 22:58 
Kvinnlig AG, 04/12 22:17 
Kvinnlig AG, 18/08 00:41 
 
Turn anslagstavla
Lediga platser i grupper finns. Se nyhetsartikel.
Bli medlem
Hitta oss på Facebook
Tränargrupp på Facebook
Utbildningskalender