Riksmästerskapshelgen - en kanontävling för Turn
2021-12-03 14:44

Tjugo killar från Göteborgs Turnförening deltog i Svenska Cupen i Halmstad 27-28 november i Manlig artistisk gymnastik. Det blev medaljer i alla klasser som de deltog i.

- Samtliga gjorde otroligt bra ifrån sig och även om det inte räckte till medalj för alla så gjorde allihop en kanontävling, säger Turns ordförande Robert Smith.

Tävlingen arrangerades av Halmstad frigymnaster och hölls på Halmstad Arena. Totalt deltog 120 gymnaster från klubbar runt om i Sverige.

27 medaljer

Sammanlagt blev det 27 medaljer för Turn: Tjugo i Rikscupens grenfinaler, fem i mångkamp och två i Svenska cupen. Bra placeringar gjorde att Turn även kom på första plats i Rikscupens lagtävling. Det blev också tredje plats i lag-SM, där Jonathan och Cristopher tävlade mot delar av seniorlandslaget.

- Det är verkligen roligt att vi kunde ha 20 gymnaster på plats, vi har aldrig tidigare haft så många representerade i så många klasser. Många gjorde nya övningar på tävling för första gången så det är extra imponerande, säger Robert Smith.

Fina prestationer från alla

Flera killar tävlade för första gången och alla gjorde fina prestationer, från de yngsta 8-åringarna till de äldsta 17-åringarna. Stort grattis till en väl genomförd tävling: Adrian Lauenstein, Hugo Johansson, Elton Dahlin, Tilo Drougge, Valter Hammarström, Leon Knezevic Brandt, Julius Lauenstein, Noel Johansson, Erik Lindenberg, Filip Larsson, Frans Magnusson, Hugo Samuelsson Sandgren, Raphael Lundin, Maxim Fejde, Ingmar Nordell, Hugo Houshangi, William Linden, Elias Samuelsson Sandgren, Cristopher Juhlin och Jonathan Smith.